dimecres, 14 de març del 2012

REUNIÓ - HORARI CURS 2012-13

Benvolguts pares,
us convidem a la reunió d’aquest proper dimarts 20 de març,  a les 9 del vespre a la llar dels jubilats

Temes:
•    Horari curs 2012-13, amb l’assistència del Sr. Josep Fernández Menchón, responsable de l’àrea per a la coordinació i la Planificació escolar dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona

•    Torn obert de paraules i preguntes


_______________________________
Estimados padres, os invitamos a la reunión de este próximo martes 20 de marzo, a las 9 de la noche en el hogar de los jubilados 
Temas: 
Horario curso 2012-13, con la asistencia del Sr.. Josep Fernández Menchón, responsable del área para la coordinación y la Planificación escolar de los Servicios Territoriales de Enseñanza en Girona 
Ruegos y preguntas

1 comentari:

  1. Companys pares i mares,

    En tema d'horari escolar, com en tantes altres coses a la vida... " tants caps, tants barrets".

    Segurament a molts de vosaltres l'horari actual ja us va bé. A d'altres no tant. A uns quants fatal,... I segurament tots tenim motius raonats per defensar més un o altre horari.

    Jo Crec, però, que el "quit" de la qüestió no està tant en les circumstàncies personals de cada un de nosaltres, sinó en el fet que us passo a detallar:

    Recordeu que tot plegat es va generar arrel del fet que el consell escolar va acordar un horari per al curs 11/12, però posteriorment aquest horari acordat no va poder ser respectat, al.ludint (el consell comarcal i els serveis territorials d'ensenyament) a la necessitat de prestar de manera optimitzada el servei de bus entre Riumors i Fortià, tot compaginant-t'ho amb Vila-sacra- Castelló.

    Recordeu que El consell escolar és l'òrgan col.legiat que permet adoptar alguns dels acords relatius a l'escola que volem pels nostres fills i filles, de manera consensuada entre tots els implicats. Penseu que en el consell escolar hi ha representada l'escola, l'ajuntament i el sector de pares i mares. Una de les atribucions que per decret s'assignen al Consell Escolar és precisament el tema de l'horari.

    Així doncs, reflexionem al voltant del fet que si tots plegats fem l'esforç d'arribar a acords consensuats, i si els decrets determinen que l'horari l'hem de decidir en aquest òrgan, no entenc per què hem acabat tenint un horari diferent a l'acordat

    Vaja, que poc democràtic això de fer-nos creure que podem decidir, però deprés, "altres", fer el que volen, no? Sincerament, des del meu punt de vista és tractar-nos con uns pamplines. I no valorar gens la feina que fan totes les persones que participen del consell escolar.

    Això sí, a l'hora de pagar impostos, els de Fortià i Riumors no tenim pas descomptes ,tot i que no rebem els mateixos serveis que altres municipis ( que sí poden començar en l'horari que van acordar).

    Penseu que les victòries s'ha aconseguit sempre quan els afectats han anat junts i mobilitzats.

    Ara és el bus, però qui ens garantitza que demà, al.ludint a que som una escola més petita que d'altres, no ens retallen o condicionen altres serveis? Perquè en definitiva aquest és l'argument de fons: entre afectar l'horari de l'escola de Castelló o afectar l'escola de Fortià, afecten la de Fortià perquè hi ha menys pares i mares.

    Fet i fotut, que ningú s'hauria de veure afectat en aquest sentit. De segur que sense gastar més diners es pot prestar el bus a ambdós pobles tot arribant a l'escola a les 9h.

    Potser només és qüestió de negociar-ho amb l'empresa que els presta el servei escolar comarcal de bus, que estic seguríssima té interès en seguir-lo prestant.

    I si no, lliure és el mercat de serveis. Sempre es poden trobar alternatives en altres empreses, no?

    Gràcies

    Inès Vigo i Casadevall

    ResponElimina